Rengöra vattentank båt

Posted by

Jag skickar ut en fråga om det är någon som har något bra tips på hur man gör rent vattentanken i båten utan att ta ur den. I min båt har jag ett rejält manhål på vattentanken. CachadLiknandeSjälv har jag med ett par års mellanrum tagit ut min tank för rengöring och då kunnat.

Själv har jag en vattentank av rostfritt stål i båten och inga speciella . Jag har köpt en båt som har legat outnyttjad några år. Färskvattentanken var inte rengjord sedan båten sjösattes 1981. Vid rengöring måste partiklar, sediment och allt som har ansamlats . Rengöra vattentankinläggjul 2015Dricka tankvatten – Sidan 2inläggjul 2013Färskvattentank? CachadLiknandemars 20- En vattensäck eller vattentank borde ju vara gjord i ett material som inte släpper.

Vattnet ska man inte dricka upp, det ska man åka båt på! Vattentankar (i båtar, husbilar mm.) brukar man säga bör rengöras ordentligt och desinficeras en gång per år.